Visitors

A legjobb recept: Szőlőtorta

2010.10.19. 09:39 - Adria3

Címkék: torta túró szőlő

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

1/2 zacskó sütőpor,

2 db tojás,

1 db citrom reszelt héja,

1 zacskó vaníliás cukor,

13 dkg cukor,

13 dkg vaj,

A tetejére:

24 gr színtelen zselatin,

4 dl tejszín,

2 zacskó vaníliás cukor,

40 dkg túró,

6 evőkanál vörösbor,

2 evőkanál cukor,

30 dkg szőlő,

A vajat krémesre keverjük a két féle cukorral és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát torta formában, előmelegített sütőben, 200 fokon kb.45 percig sütjük.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 2 dl tejszínt 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verünk. A túrót a borral és a cukorral elkeverjük, belevegyítjük a feloldott zselatint, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a kihűlt tortalapra simítjuk és 1 órára hütőbe állítjuk.

A leszedett szőlőszemeket félbevágjuk. A maradék tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral keményre felverjük, nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét diszítjük vele. A közepére a félbevágott szőlőszemeket tesszük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr932382898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása