Tiramisu galuska
Hozzávalók:
10 dkg babapiskóta ,
1 őszibarack konzerv (de lehet kevesebb is),
40 dkg mascarpone (de jó, a natúr tejszínkrémsajt is),
2 evőkanál nescafé (főzőtt kávé is használható helyette)
2 evőkanál cukor,
2 zacskó vanilíás cukor,
4 evőkanál mandulalikőr,
A barack levét lecsöpögtetjük, és félre tesszük. A nescafét kb. 1 dl forró vízben feloldjuk. A mascarponet kikeverjük a befőtt levével (kb. 2-3 evőkanál). Majd belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Üvegtálba tesszük a krém felét, majd rátesszük a babapiskótákat. Kávéval meglocsoljuk őket, majd a maradék krémet rásimítjuk. Hűtőbe tesszük, legalább egy fél napra. Majd kettő kanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle, amit tányérokra helyezünk. (tetejét kakaóporral megszórhatjuk) Az őszibarackot elszelve mellé tesszük, majd mandulalikőrrel meglocsoljuk a gyümölcsöt.
Jó étvágyat!