Visitors

A legjobb recept: Rákóczi túrós

2011.02.23. 14:25 - Adria3

Címkék: túró

Hozzávalók:
20dkg liszt,

1 csomag sütőpor,

12 dkg margarin,

12 dkg cukor,

1 db tojássárgája,

1 dl tejföl,

citromhéj,


töltelék

3 tojássárgája,

50 dkg túró,

15 dkg cukor,

6 dkg zsemlemorzsa,


teteje

4 tojásfehérje,

8 dkg porcukor,
 A margarint, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat. Majd a sütőporos lisztet hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órán át a hűtőbe tesszük. Majd kinyújtjuk, és kikent tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon elő sütjük. Közben a tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral és a túróval. Kivesszük a tésztát, zsemlemorzsával megszórjuk, a tölteléket rákenjük, és visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük, és a kész süti tetejére kenjük ,majd a langyos sütőbe visszatesszük, hogy rászáradjon a hab a tészta tetejére.

Jó étvágyat!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr372683584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása