Hozzávalók:
38 dkg liszt,
10 dkg vaj,
3 evőkanál olaj,
3 zacskó vaníliás cukor,
60 dkg szőlő,
50 dkg ricotta (olasz túró),
1 db tojássárgája,
6 evőkanál zsemlemorzsa,
csipet só,
A megolvasztott vajból 2 dkg-ot a liszttel, a sóval, 2 evőkanál olajjal, 2 zacskó vaníliás cukorral és 1,5 dl vízzel összedolgozunk. A maradék olajjal megkenjük, és folpackban, szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük. A ricottát a tojássárgájával és a maradék vaníliás cukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett konyharuhán 60x55 cm-es lappá kinyújtjuk, majd négy 15 cm-es csíkra vágjuk. Mindegyiket megszórjuk morzsával, és megkenjük a krémmel(körben 2 cm-es sávot hagyunk). A krémen elosztjuk a szőlőt. A konyharuha segítségével a négy tésztacsíkot külön feltekerjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A végeket behajtjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. Megkenjük a maradék vajjal, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!