Visitors

A legjobb recept: Ricottás szőlős süti

2010.10.26. 09:15 - Adria3

Címkék: túró szőlő ricottás

 

Hozzávalók:

38 dkg liszt,

10 dkg vaj,

3 evőkanál olaj,

3 zacskó vaníliás cukor,

60 dkg szőlő,

50 dkg ricotta (olasz túró),

1 db tojássárgája,

6 evőkanál zsemlemorzsa,

csipet só,

A megolvasztott vajból 2 dkg-ot a liszttel, a sóval, 2 evőkanál olajjal, 2 zacskó vaníliás cukorral és 1,5 dl vízzel összedolgozunk. A maradék olajjal megkenjük, és folpackban, szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük. A ricottát a tojássárgájával és a maradék vaníliás cukorral összekeverjük. A tésztát lisztezett konyharuhán 60x55 cm-es lappá kinyújtjuk, majd négy 15 cm-es csíkra vágjuk. Mindegyiket megszórjuk morzsával, és megkenjük a krémmel(körben 2 cm-es sávot hagyunk). A krémen elosztjuk a szőlőt. A konyharuha segítségével a négy tésztacsíkot külön feltekerjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A végeket behajtjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. Megkenjük a maradék vajjal, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr102399698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása