Hozzávalók:
tésztához
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
4 tojás,
2 evőkanál tejföl,
3 evőkanál kakaó,
10 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
töltelékhez
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
25 dkg gríz,
1 mandula aroma,
máz
6 evőkanál cukor,
1 1/2 evőkanál víz,
2 evőkanál kakaó,
5 dkg margarin,
A 10 dkg margarint, 10 dkg cukorral, 4 tojássárgájával kikeverünk. Hozzáadjuk a tejfölt és a 3 evőkanál kakaót. A sütőporral elkevert 10 dkg lisztet is hozzákeverjük, majd a tojások felvert habját belevegyítjük. Margarinnal kikent és lisztezett tepsiben kb. 20 percig sütjük.
Megolvasztunk 25 dkg margarint, belekeverjük a porcukrot és a grízt, majd mandula aromával ízesítjük. Kihűlésig gyakran kavargatjuk, majd a tészta tetejére kenjük.
6 evőkanál kristálycukrot, a vízzel, kakaóval felforralunk. Hűlés közben hozzáadjuk az 5 dkg vajat, és még langyosan a krémre kenjük.
Jó étvágyat!