Visitors

Érik a szőlő ...,a szőlő isten ajándéka!

2010.07.31. 19:20 - Adria3

Címkék: bőr receptek szőlő trombózis stroke ápolás szépítő

 

Kimutatták, hogy akik sok szőlőlevet fogyasztanak, azok között kisebb arányban fordul elő szív megbetegedés.

 Ennek a magyarázata, hogy a piros szőlő héjában és magjában van egy flavonoide nevű növényi festékanyag, amely véd a trombózis és a stroke ellen. Még pedig az által, hogy   egyensúlyban tartja a vérnyomást és a koleszterinszintet, illetve megakadályozza az erek meszesedését.

 A szőlő védelmet nyújt a rákos megbetegedések kialakulása ellen is.

 Erősíti az immunrendszert, megköti a káros szabad gyököket, megszünteti a gyulladást.

 Van aki szőlő diétával fogyókúrázik. Mert vízhajtó és méregtelenítő hatása is van, mivel a magas kálium tartalom fokozza a vese műkődését. Ezáltal gyorsabban eltávoznak a szervezetben lerakódott mérgek. Ha gyorsan meg akarunk szabadulni 2,5-3 kilogrammtól, akkor öt napon át csak szőlőt fogyasszunk. Reggel, délben, este együnk meg negyed kiló szőlőt, közben igyunk meg háromszor kettő deci szőlőlevet, és legalább 1,5 liter vizet, vagy gyógyteát.

 Mi van a szőlőben?

 Szőlőcukor, borkősav, almasav, citromsav, ásványisó, A-, B,-és C- vitamin. Tehát a szőlő a sejtjeink megújításáról gondoskodik kívül-belül.

 A bőr öregedésének ellenszere.

 A szőlő fogyasztásának hatására a bőr kollagén- és elasztin termelése meggyorsul,és új sejtek alakulnak ki, az éles körvonalú, sötétbarna foltok, pigment elszíneződések is elhalványodnak. (A bőr idő előtti öregedéséért elsősorban a szabad gyökök a felelősek, melyek roncsolják a kollagén- és az elasztin rostokat, amitől a bőr ráncosodik, sorvad és sérülékennyé válik. A felületi zsír - és vízhiány következtében pigmentzavarok is felléphetnek, vagyis elkezdődik az öregedés folyamata.)

 Szépítő receptek:

-Kiváló bőrtápláló pakolás készíthető szőlő húsából, ha összekeverjük őszibarackkal, és ezt kenjük a bőrre.

- Ha szőlőlével töröljük át az arcunkat ,majd ásványvízzel lemossuk, ez az egyik legtermészetesebb AHA-kúra.

-Kiváló nyugtató pakolást készíthetünk, ha a szőlő levét Graham liszttel keverjük, és száradásig a bőrünkön hagyjuk. Majd ásványvízzel letöröljük.

-Ha egy kis tejfölbe keverjük a szőlőlét, esetleg a húsát, magját, és ezt kenjük az arcunkra, majd lemossuk. Szép sima bőrt fogunk kapni.

-A hidratáló krémünkbe keverjünk szőlőlét, és ha ezzel kezeljük bőrünket a száraz, vízhiányos bőrt regenerálja, ellátja nedvességgel.

-Ha tehéntúróval és pár csepp mézzel összekeverjük a szőlőt, és ezt felvisszük az arcunkra, majd lemossuk, akkor az arcunk fiatal élettel teli lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr12189812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása