Hozzávalók:
12 darabhoz
150 g habtejszín,
200 g jó minőségű étcsokoládé,
2 evőkanál kakaópor vagy porcukor vagy aprított pisztácia vagy mogyoró vagy kókuszreszelék stb.
1 db vaníliarúd,
1 teáskanál rum vagy gyümölcslikőr,
Felforraljuk a tejszínt, majd a vaníliarúd kikapart belsejét hozzáadjuk. Forró vízfürdő fölött megolvasztjuk a csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vaníliás tejszínhez, majd addig melegítjük amíg teljesen egynemű csomómentes masszát nem kapunk. A masszát keverőtálba öntjük, rummal ízesítjük, majd habverővel krémesre keverjük. Hűtőszekrényben megdermesztjük, majd két teáskanál segítségével golyókat formázunk a masszából, majd egy másik tiszta kanállal ízlés szerint beleforgatjuk valamelyik bevonatba( kókusz stb.).
Jó étvágyat!