Visitors

Ételmentő praktikák 1.

2010.11.04. 22:40 - Adria3

Címkék: megégett fonnyadt elsózott összeesett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csomós mártás:

-A pecsenyeléből készült mártást passzírozzuk át, majd állandó keverés mellett újra forraljuk fel. A csomókat rúdmixerrel is eldolgozhatjuk.

 

Odakozmált rizs:

-A könnyen kiszedhető részt azonnal tegyük át másik lábosba. Fektessünk rá egy szelet kenyeret, és kb. 5 percig hagyjuk rajta, hogy magába szívja az égett ízt.

 

Fonnyadt fejes saláta:

- A leveleket helyezzük kevés ecettel ízesített jeges vízbe. Miután alaposan lecsöpögtettük, félórára tegyük a hűtőbe.

 

Szétfőtt hal:

-Filézzük ki, majd húsát apróra daraboljuk fel, és a megfelelő mártással szervírozzuk.

 

Megégett rakott burgonya:

-A legfelső réteg eltávolítása után locsoljuk meg tejszínből és tojásból 1:1 arányban kevert mártással, és rövid ideig süssük tovább.

 

Összeesett csokoládéhab:

-Keverjünk hozzá 1 evőkanál felolvasztott vajat. Ha van rá idő, tegyük 1 napra hűtőbe.

 

Ha a hús nem sült át:

-Szeleteljük fel, és híg mártásba téve, fedő alatt kb. 15 perc alatt főzzük puhára.

 

Fakó színű vörös káposzta:

-Vegyítsünk hozzá kevés ribizli- vagy vörösáfonya lekvárt és csipetnyi cukrot, esetleg adjunk hozzá kevés ecetet.

 

Kicsapodótt tejszín:

-Könnyen segíthetünk a bajon. Keverjünk a tejszínes mártásba 1 teáskanál mustárt.

 

Túl száraz pulykahús:

-A feldarabolt pulykahúst rakjuk tűzálló tálba, majd locsoljuk meg egyenlő mennyiségű olvasztott vajból és tyúkhúslevesből készült mártással. Előmelegített sütőben, 120 fokon kb. 10 percig süssük.

 

Elsózott pecsenyemártás:

-Kevés narancslevet vagy egy lereszelt, nyers burgonyát belekeverve meg lehet menteni.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr662424657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása