Egészséges olvasóimtól szeretnék elnézést kérni, hogy néhány receptet megpróbálok átalakítani, ételallergiás olvasóimnak.
De mivel családom egyik- másik tagja érintett e betegségben, ezért én is sokszor jutok arra a pontra, hogy kinek mit főzzek a családban. És ha lehet, akkor mindenki jóízűen el is tudja fogyasztani.
Sőt néha olyan receptet is fel fogok tenni a blogra amit kizárólag ételallergiás családtagom számára kísérleteztem ki, hátha van az olvasó táboromban olyan, akinek ezáltal tudok egy kicsit segíteni.
Tej helyett zabtejet, tojás helyett Loprofin tojásport szoktam általában használni.
És mondhatom nem lehet megállapítani az elkészült süteményről, hogy nem a valódi alapanyagból készült. Ugyanis vannak olyan alkalmak is amikor nem szeretek többfélét készíteni, (mert van aki szerencsére nem szenved ilyen betegségben a családomban, és rá is kell gondolnom). Akinek főzni kell, az tudja, hogy milyen nagy segítség az ha valamit nem kell két változatban elkészíteni, ha mindenki enni akar a családban.
További jó sütést, főzést!