Visitors

Eceteink

2011.01.06. 21:19 - Adria3

Címkék: gyümölcs fokhagyma rizs ecet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  -Háztartási ecet:

10, 15 és 20%-os változatban kapható. Hígítva, illetve enyhén édesítve salátákhoz, főzelékhez használjuk. A tartósításon kívül még takarításhoz, vízkőoldáshoz is használható.

-Borecet:

Jó minőségű fehér- vagy vörösborból készül. A legjobb fajtákat egy-két évig tölgyhordóban érlelik. A vörösborecet aromásabb ízű a fehérnél. Főként savanyúságokhoz, salátákhoz használjuk, de húsokhoz és halakhoz is illik.

-Almaecet

Almaborból készül, enyhe ízű, gyümölcsös aromájú. Zöldségekhez, hús-és halételekhez, salátákhoz, szószokhoz, és levesek ízesítéséhez használjuk. Időnként érdemes kúraszerűen fogyasztani. Étkezés előtt keverjünk 2 evőkanál almaecetet egy pohár hideg vízbe, és igyuk meg. Remek zsírégető, sőt bőrtisztító hatású.

-Gyümölcsből készült ecetek

Jó minőségű borecetből és különböző gyümölcsökből (pl. málna, ribizli,birs) készül. Mindegyik fajtája illik a halhoz vagy a tenger gyümölcseihez, valamint gyümölcssalátákhoz, zöldségekhez.

-Balzsamecet

Elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök kiegészítője.

-Rizsecet

Erjedt rizsből készül, de sokkal lágyabb, mint a hagyományos ecetek. A japán és a kínai konyhában nélkülözhetetlen, pl. a szusi ettől kapja jellegzetes savanykás ízét. Salátaöntetek és fűszeres pácok, szószok ízesítőjeként egyaránt használható.

-Fűszeres ecetek

Házilag is készíthetünk: jó minőségű borecetbe tegyünk tárkonyt vagy fokhagymát, és érleljük legalább 2 hétig. Szárnyasokhoz, halakhoz, tojásos ételekhez és burgonyához használhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr212566048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása