Hozzávalók:
5 db nagyobb krumpli,
20 dkg tarhonya,
4-5 db virsli, vagy kolbász,
1 db. vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
kömény,
pirospaprika,
olaj,
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk (ne túl nagyra, mert egy időben kell megpuhulnia a tésztával). Kevés olajon elkezdjük pirítani a tarhonyát, közben felaprítjuk a hagymát, és belekeverjük a tarhonyába, és tovább pirítjuk. Amikor kezd pirulni a tészta, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit. Rögtön felengedjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyival lepje el. Sózzuk, borsozzuk, köményt teszünk bele. Ha felforrt, kis lángon fedő alatt kb. 35 perc alatt megpuhul. (Időnként nézzük meg, hogy nem főtte-e el a levét, és kavarjuk meg, nehogy leragadjon a tarhonya.) Ha már majdnem kész, keverjük bele a virslit, és pár percig hagyjuk főni.
Jó étvágyat!