Hozzávalók:
2 dl tej,
1 db kicsi pohár tejföl,
2 db tojás,
25 dkg cukor,
25 dkg rétes liszt,
2 csapott kávéskanál szódabikarbóna,
7 dkg margarin,
1 citrom,
1-2 db alma,
fahéjas cukor,
ribizli vagy magozott meggy,
mandula vagy dió,
A cukrot a tojással kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, tejfölt, olvasztott margarint, a citrom reszelt héját és levét. A szódabikarbónát a lisztben elkeverjük, és részletekben hozzáadjuk a tésztánkhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére vékony almaszeleteket fektetünk, fahéjas cukorral megszórjuk. Majd ribizlit vagy magozott meggyet szórunk rá. Végül szeletelt mandulával vagy dióval meghintjük. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!