Visitors

A legjobb recept: Borzselé

2010.10.16. 22:11 - Adria3

Címkék: gluténmentes tojás nélkül tej nélkül

 

Hozzávalók:

3/4 liter fehérbor (ízlés szerint lehet vörösbor vagy rosé is),

1 citrom,

1 kg zselírozócukor,

A citrom levét kinyomjuk. A bort a cukorral és a citromlével elkeverjük, felforraljuk, majd kb. 5 percig főzzük. Befőttes üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk. Száraz, hűvös helyen tároljuk. Ízlés szerint szőlőszemeket is keverhetünk a kész zselébe. Önmagában is finom desszert, ha dobozformába töltjük és lehűtjük, majd szeletekre vágva, vaníliaöntettel és tejszínhabbal kínáljuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr942376804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása