Hozzávalók:
50 dkg liszt,
csipet só,
1 db. tojás,
1 csomag sütőpor,
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
Töltelék lehet:
túró, mák, dió, alma stb.(A túrót, mákot, diót cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citrom héjával ízesíthetjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd megpároljuk, a levét lecsepegtetjük).
A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a darabokra vágott margarint, majd összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre kerül a töltelék( az alma, vagy túró töltelék alá zsemlemorzsát, vagy búzadarát kell szórni). Majd a tészta másik felével takarjuk be a tölteléket. Tejföllel megkenjük (ha a tejfölös pohárban hagyunk egy kevés tejfölt a tészta készítésénél az is elég), villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 25 percig sütjük. Ha megsült vaníliás cukorral a tetejét megszórjuk.
Jó étvágyat!