Visitors

A legjobb recept: Polgármester pite

2010.09.11. 22:41 - Adria3

Címkék: alma olcsó könnyű túró

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

csipet só,

1 db. tojás,

1 csomag sütőpor,

25 dkg margarin,

1 pohár tejföl,

Töltelék lehet:

túró, mák, dió, alma stb.(A túrót, mákot, diót cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citrom héjával ízesíthetjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük, majd megpároljuk, a levét lecsepegtetjük).

A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a darabokra vágott margarint, majd összegyúrjuk. A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Erre kerül a töltelék( az alma, vagy túró  töltelék alá zsemlemorzsát, vagy búzadarát kell szórni). Majd a tészta másik felével takarjuk be a tölteléket. Tejföllel megkenjük (ha a tejfölös pohárban hagyunk egy kevés tejfölt a tészta készítésénél az is elég), villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 25 percig sütjük. Ha megsült vaníliás cukorral a tetejét megszórjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr942289468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása