Hozzávalók:
4 dl tej,
2 evőkanál cukor,
5 dkg élesztő, (1 szárított élesztő is lehet)
1,5 dl étolaj,
70 dkg sima liszt,
2 kávéskanál só,
1 tojás,
A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet sóval elkeverjük, ehhez adjuk az étolajat és a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, ha már elválik az edény falától, letakarjuk, és kb. 40 percig kelesztjük. Ezután 8 egyforma cipóra osztjuk, melyeket kerekre kinyújtunk. A kerekre kinyújtott tésztát 8 egyforma részre vágjuk(2-4-8), az így kapott háromszögeket kifli alakban feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket tojással megkenjük. Tehetünk rá reszelt sajtot, szezám magot is. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 10-15 perc alatt megsül.
Töltelék lehet a kifliben:
lekvár,
sajt,
mák,
túró,
kolbász,
parízer, stb.
Jó étvágyat!