Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg zsír (margarin is jó),
1 db. tojás,
10 dkg cukor,
fél citrom leve,
1 db. sütőpor,
tej,
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a zsírt, tojást, cukrot, majd annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen. A tésztát 3-ba vesszük, egyenként kinyújtjuk, és a tepsi hátoldalán megsütjük őket( előmelegített sütőben, közepes fokozaton hamar megsül).
Krém:
5 evőkanál liszt,
30 dkg cukor,
1 db. vaníliás cukor,
3/4 liter tej,
25 dkg margarin,
egy kevés rum,
A lisztet, cukrot a tejben csomómentesre keverjük, majd állandó kavargatás mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a kikavart margarinhoz, majd vaníliás cukorral, rummal ízesítjük. A három lapot megtöltjük a krémmel, tetejére olvasztott csokit öntünk.
Jó étvágyat!