Mire jó a szénsavas ásványvíz?(persze az iváson kivül)
Először is, ha a palacsintatészta készítésénél a tej felét szénsavas ásványvízzel helyettesítjük,akkor a palacsintánk sokkal könnyebb lesz. Mivel a keverés közben felszabaduló széndioxid lazábbá teszi a tésztát.
Zsíradékot tudunk vele helyettesíteni. Például ha tükörtojást akarunk készíteni,akkor a serpenyőbe kevés szénsavas ásványvízet öntünk, felhevítjük, és ezen sütjük meg a tojásokat.
Ha tehéntúrót akarunk használni krémekhez, akkor ajánlatos előtte pár evőkanál szénsavas ásványvízzel simára keverni. Mert akkor sokkal krémesebbé válik, és finomabb lesz a sütink.
(És azt sem feledjük el, hogy a szénsavas ásványvíz használatával kalóriát spórolunk, ami ugye a mai fogyókúrás világban már nem elhanyagolható tényező.)