Visitors

A legjobb recept: Kakaós és sajtos csiga

2012.01.17. 00:05 - Adria3

Címkék: csiga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1kg liszt,

15 dkg margarin,

2db tojás,

½ l tej,

2 teás kanál só,

1 evőkanál cukor,

2 zacskó élesztő,

Töltelék:

2 evőkanál jó minőségű kakaó,

6 evőkanál cukor (ennek mennyisége a kakaó minőségének a függvénye),

10 dkg margarin,

30 dkg sajt,

10 dkg olvasztott margarin,

A tejet meglangyosítottam, beletettem a cukrot, és az élesztőt. A liszthez hozzáadtam a sót, a margarint, és a tojásokat. Majd végül a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgoztam, megkelesztettem. 4-be vettem a tésztát, és egyenként kinyújtottam. A kinyújtott tésztát olvasztott margarinnal megkentem. Majd sajttal, vagy cukros kakaóval megszórtam. Szorosan feltekertem, és kb 2 cm-es darabokra szeltem fel. Sütőpapíros tepsiben kb. 180 fokon 10-15 percig sütöttem. Ha tovább lesz sütve, akkor a sütőpapírról nehezen lehet csak kiszedni, illetve szerintem sokkal ropogósabb lesz.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr363557088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása