Hozzávalók:
4 db tojás,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál cukor,
4 evőkanál víz,
1 kávéskanál sütőpor,
Krém:
¼ l. tej,
2 púpozott evőkanál gríz,
12 dkg margarin,
1 evőkanál kakaó,
2 db banán,
2 evőkanál porcukor,
tetejére olvasztott csokoládé,
Először megsütjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől. A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, ezt is felverjük. Keverés közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a lisztben elkevert sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. ¼ óra alatt megsütjük. Ha kész, a papírt eltávolítjuk, majd vizes konyharuha segítségével feltekerjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból és a grízből kemény tejbegrízt főzünk . Ha kihűlt akkor a habosra kevert margarinhoz keverjük, majd kakaóval ízesítjük.(De pl. egy kicsi rum aroma, vagy kevés citromlé is finom bele.) A kihűlt piskótát megkenjük a grízes krémmel, és 2 banánt teszünk rá, majd felcsavarjuk újra. A tetejére olvasztott csokit öntünk, és hideg helyre tesszük.
Jó étvágyat!