Visitors

A legjobb recept: Töltött tyúk

2011.09.02. 23:41 - Adria3

Címkék: tej nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzávalók:

1 db tyúk,

3 db sárgarépa,

2 db fehérrépa,

1 db zeller gumó (kicsi),

1 db zöldpaprika,

1 db paradicsom,

1 db karfiol rózsa,

1 db vöröshagyma,

(1 db tyúkhúsleves kocka, ha szükséges)

1 csomag petrezselyem,

20 dkg csigatészta,

só,

bors,

töltelékhez:

5 db zsemle,

6 db tojás,

2 csomag petrezselyem,

25 dkg csirkemáj,

bors,

só,

3 evőkanál margarin,

Piros Arany,

A tyúkot egészben (és a csirke aprólékot is) feltesszük főzni, annyi vízben, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük, és időnként a habját leszedjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk.  Mielőtt teljesen megpuhulna, kivesszük a tyúkot a levesből. A zöldségeket és az aprólékot készre főzzük, végül leszűrjük. Majd a csiga tésztát kifőzzük.

A zsemlét apró kockákra vágjuk, és kevés margarinon állandó kavarás mellett megszárítjuk. A csirkemájat megfőzzük, majd csíkokra szeljük. A tojásokat keményre főzzük, majd kockázzuk. A pirított  zsemlekockákra 2-3 merőkanál levest szedünk, majd a májat és a tojást belekavarjuk. Borsozzuk, sózzuk, végül a két csomag apróra vágott petrezselyem zöldet hozzáadjuk, és óvatosan összekavarjuk.

A tyúkot a margarinnal kívül belül megkenjük, sózzuk, majd Piros Arannyal is átkenjük, hogy szép színe legyen. A töltelékkel megtöltjük, és kimargarinozott tepsibe helyezzük. A kimaradt tölteléket a tyúk mellé rakjuk, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt  pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr983198809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása