Hozzávalók:
tészta
3 teás csésze liszt,
20 dkg zsír (hideg),
só,
töltelék
1kg alma vagy más gyümölcs,
Elvagdossuk a zsírt, és burgonya nyomóval átnyomkodjuk a liszttel együtt. ¼ pohár jeges vízbe pár csepp ecetet teszünk, és ezt belecsepegtetjük a lisztes zsiradékhoz. Közben kézzel összekeverjük, összenyomkodjuk, és hagyjuk állni kb. 15 percet. 4 felé vágjuk, egyet gombóccá formálunk, majd lisztezett deszkán edény nagyságúra nyújtjuk. kibéleljük vele a pie sütőt, úgy, hogy legyen pereme. A kis cikkekre vágott almát beletesszük (púposra).1/4 pohár fahéjas cukorral megszórjuk, esetleg reszelt citromhéjat is tehetünk rá. Másik ¼ tésztát szintén kinyújtjuk, és betakarjuk vele. A széleit kézzel lenyomkodjuk, és vizes késsel a széleit levagdossuk. Tejjel „megmossuk „a tetejét, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. fél óráig sütjük. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Jó étvágyat!