Hozzávalók:
3 db tojás,
1 bögre cukor,
1 dl tej,
1 dl étolaj,
1 db alma,
1 bögre darált dió (vagy darált mák),
1 bögre liszt,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
A diót vagy mákot a liszttel, cukorral, sóval, sütőporral szárazon összekeverjük. Az olajat, tejet, a tojások sárgáját a reszelt almával egy másik edényben összekeverjük. Apránként beledolgozzuk a száraz összetevőket, majd a tojásfehérjék kemény habját keverjük bele. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, vaníliás cukorral meghinthetjük, vagy ha kihűlt akkor az alábbi krémmel megtölthetjük.
krém
1 csomag vaníliás pudingpor (főzös),
4 dl tej,
10 dkg cukor,
½ citrom reszelt héja(leve),
15 dkg margarin,
A pudingot megfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük a cukorral, és a citrom héjával, kevés citrom lével is ízesíthetjük. Ha a puding kihűlt a margarinhoz keverjük, és a tésztát megtölthetjük vele.
Jó étvágyat!