Visitors

A legjobb recept: Csokoládés borzaska

2010.12.08. 22:15 - Adria3

Címkék: mézes csokis finom

Hozzávalók:

25 dkg liszt,

5 dkg margarin,

20 dkg méz,

30 dkg tortabevonó,

7 dkg durvára vágott dió,

7 dkg vágott mandula,

10 dkg cukrozott citromhéj,

10 dkg cukrozott narancshéj,

1 teáskanál szódabikarbóna,

1 teáskanál őrölt fahéj,

1 teáskanál őrölt szegfűszeg,

1 teáskanál szalalkáli,

A mézet és a vajat kevergetve addig melegítjük, amig a cukor fel nem olvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a darabokra vágott cukrozott narancs- és citromhéjat, a diót és a fűszereket, majd a szalalkálit is. Robotgéppel sima tésztává dolgozzuk, és fóliába csomagolva, kb. 12 órát pihentetjük. A tésztát két, kb. 4 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, ellapítjuk, majd éles késsel kb. 30 háromszöggé vágjuk. Mindegyik lapot megtűzdeljük szálasra vágott mandulával. A borzaskákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 12-15 percig sütjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt borzaskákat. A lecsöpögtetett süteményeket rácsra téve megszárítjuk.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1002503175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása