Hozzávalók:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
20 dkg méz,
30 dkg tortabevonó,
7 dkg durvára vágott dió,
7 dkg vágott mandula,
10 dkg cukrozott citromhéj,
10 dkg cukrozott narancshéj,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál őrölt szegfűszeg,
1 teáskanál szalalkáli,
A mézet és a vajat kevergetve addig melegítjük, amig a cukor fel nem olvad. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a darabokra vágott cukrozott narancs- és citromhéjat, a diót és a fűszereket, majd a szalalkálit is. Robotgéppel sima tésztává dolgozzuk, és fóliába csomagolva, kb. 12 órát pihentetjük. A tésztát két, kb. 4 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, ellapítjuk, majd éles késsel kb. 30 háromszöggé vágjuk. Mindegyik lapot megtűzdeljük szálasra vágott mandulával. A borzaskákat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 12-15 percig sütjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és belemártjuk a kihűlt borzaskákat. A lecsöpögtetett süteményeket rácsra téve megszárítjuk.
Jó étvágyat!