Visitors

A legjobb recept: Finom mézeskalács

2010.12.06. 09:20 - Adria3

Címkék: karácsonyi mézeskalács

 

 

Hozzávalók:

70 dkg sima liszt,

25 dkg méz,

5 dkg vaj,

3 egész tojás,

10 dkg porcukor,

1 evőkanál fahéj,

1 kávéskanál szegfűszeg,

2 dkg szalalkáli,

A mézet és a vajat egy edényben meglangyosítjuk. Egy másik edénybe a tojásokat, porcukrot, fahéjat, szegfűszeget, szalalkálit turmixgéppel jól összedolgozzuk, majd a langyos mézbe öntjük. Összekeverjük, majd kézzel beledolgozzuk a lisztet. Letakarva szobahőmérsékleten egy napig pihentetjük. Másnap kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, majd formákat szaggatunk ki belőle. Alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, majd előmelegített forró sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük.

Díszítő cukormáz:

1 tojásfehérjéhez annyi porcukrot kell adni, hogy összekavarva igen sűrű anyagot kapjunk(mint a méz).(Habverővel nem szabad verni.) Kanállal kis nejlonzacskóba tesszük, a sarkára kicsit lyukat vágunk, és mint a ceruzával rajzolunk vele a tésztára. Ha barna mázat szeretnénk kapni akkor kakaót keverünk a mázhoz.

Jó tanácsok:

Ha sütés előtt vagy után, felvert egész tojással bekenjük a tésztát, akkor fényes lesz. A kiszaggatott tésztát mindig hideg sütőlapra tegyük. Ha sütés után díszítjük a tésztát, akkor ha hajszárítóval segítjük elő a száradást, akkor szép fényes marad a máz.

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr282496117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása