Hozzávalók:
kb. 50 darabhoz
37 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg cukor,
17 dkg méz,
1 db tojás,
5 dkg darált dió,
5 dkg cukrozott narancshéj,
1 csapott teáskanál szódabikarbóna,
1 csapott teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg,
A cukrozott narancshéjat apró kockákra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk a hideg margarinnal, a tojással, a cukorral, a mézzel, és a darált dióval, majd beletesszük a szódabikarbónát, a fűszereket és a narancshéjat. A tésztát folpackba csomagoljuk, és 12 órát pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kb.5 mm vastagra nyújtjuk, és különböző formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük (díszíthetjük mandulával, kandírozott gyümölccsel, ha fenyőfára szánjuk a díszeket, akkor lyukat is furhatunk a szélükbe). Előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig sütjük.
Jó étvágyat!