Visitors

A legjobb recept: Diós kalap

2010.11.25. 23:29 - Adria3

Címkék: diós finom mutatós

Hozzávalók:

tésztához

25 dkg liszt,

14 dkg margarin.

12 dkg cukor,

3 tojássárgája

1 üveg magozott meggybefőtt,

 

habhoz

3 tojásfehérje,

20 dkg darált dió,

20 dkg porcukor,

 

A lisztet, margarint, cukrot, tojássárgákat összegyúrjuk, elnyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A habhoz a fehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a darált diót és a porcukrot.(Ha gazdagon akarjuk a habot a tésztára kenni, akkor érdemes egyszerre több habot készíteni.) Minden egyes kiszaggatott korongra egy meggyszemet teszünk, és erre tesszük a diós habot. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr982473807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása