Visitors

A legjobb recept: Szőlőlepény

2010.10.24. 22:52 - Adria3

Címkék: szőlő lepény


 

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt,

4 dkg élesztő,

13 dkg cukor,

1 dl tej,

3 tojás,

1 dl olaj,

50-50 dkg fehér és piros szőlő,

2 dl tejföl,

3 dl olaj,

1/2 dl tejet 3 dkg cukorral ízesítünk, majd meglangyosítjuk és feloldjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba szórjuk, a közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük az élesztős keveréket, amit kevés liszttel meghintünk. Meleg helyen letakarva kb. 5 percig kelesztjük. Hozzáadunk 8 dkg cukrot, 2 tojást, belegyúrjuk az olajat és a maradék tejet. Meleg helyen, letakarva még 20 percig kelesztjük. A szőlőt leszemezgetjük, és a szemeket félbevágjuk. A tésztát 32 x 36 cm-es, margarinnal kikent tepsiben kinyujtjuk, mélyedéseket nyomunk bele, és elosztjuk benne a szőlőt. A tejfölt a maradék tojással és cukorral kikeverve a süteményre locsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr72396332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása