Hozzávalók:
50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
13 dkg cukor,
1 dl tej,
3 tojás,
1 dl olaj,
50-50 dkg fehér és piros szőlő,
2 dl tejföl,
3 dl olaj,
1/2 dl tejet 3 dkg cukorral ízesítünk, majd meglangyosítjuk és feloldjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba szórjuk, a közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük az élesztős keveréket, amit kevés liszttel meghintünk. Meleg helyen letakarva kb. 5 percig kelesztjük. Hozzáadunk 8 dkg cukrot, 2 tojást, belegyúrjuk az olajat és a maradék tejet. Meleg helyen, letakarva még 20 percig kelesztjük. A szőlőt leszemezgetjük, és a szemeket félbevágjuk. A tésztát 32 x 36 cm-es, margarinnal kikent tepsiben kinyujtjuk, mélyedéseket nyomunk bele, és elosztjuk benne a szőlőt. A tejfölt a maradék tojással és cukorral kikeverve a süteményre locsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat!