Visitors

Hasznos háztartási tippek, amik nekem beváltak 6.

2010.08.27. 19:34 - Adria3

Címkék: energia citromlé mosogatás takarékos konyhában

 

A mosogató lefolyójába helyezett kosárszűrő nem engedi a lefolyóba az ételhulladékot. Ezáltal megakadályozza a lefolyó eldugulását, és a tartalma jó komposztnak.

Ha a kezünk érzékeny a mosogatószerre, akkor használjunk gumikesztyűt a mosogatáskor. Igy a kezünk nem szárad ki.

Kevesebb vízet fogyasztunk, ha nem folyó vízben mosogatunk, hanem feltöltjük a mosogatót vízzel, és abban tisztítjuk meg az edényeinket, és csak folyóvízben öblögetünk.

A különböző zsíradékokat ne öntsük a mosogatóba, hanem inkább keverjük össze kávézaccal, vagy homokkal, vagy elhasznált teafűvel és így dobjuk ki.

Ha a mosogatónk eldugult, kettő evőkanál szódabikarbónát, majd 1,5 dl.ecetet öntsünk bele. A túlfolyó nyílását és a lefolyót addig kell bedugaszolni amig a sistergés nem marad abba. Majd forró vízzel leöblítjük. Esetleg még a pumpa használata is szóba jöhet, mielőtt vegyszereket alkalmaznánk.

Ha odaégettük az ételt akkor az ablak kinyitását követően egy lábas forrásban lévő vízbe tegyünk szegfűszeget, fahéjat, vagy citromot.

Egy tál citromos vízet ha a mikróhullámú sütőben elpárologtatunk, majd nedves ruhával áttörlünk, szép tiszta lesz a belseje.

A citromlé eltávolítja a vízkövet is, így alkalmas a fémek tisztítására is.

Minden használat után a sütőnk még forró belsejét kenjük meg szódabikarbóna és víz keverékéből álló pasztával. Mikor megszáradt forró vízes kefével könnyen eltávolíthatjuk, és így sütőnk mindig tiszta marad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr672252817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása