Hozzávalók:
5 tojás,
12 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 sütőpor,
1 üveg meggy,
vágott dió,
1-2 csomag tortabevonó,
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, majd hozzáadunk 6 evőkanál cukrot, amit szintén felverünk.Az 5 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral kell kikeverni. A sütőport, kakaót, lisztet összekeverjük. Majd apránként a tojássárgájához adjuk, közben a befőtt meggy levével hígitjuk a masszát, kb. piskóta állagú tésztát kell kapni. (általában nem szükséges az egész üveg meggylé) Ezután belekeverjük a felvert habot, és tepsibe öntjük. A tetejére meggy szemeket, és durvára vágott diót szórunk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon félórát sütjük.
Ha kisült, tortabevonót megolvasztunk, és a süti tetejére tesszük.
Jó étvágyat!