Visitors

A legjobb recept: Sajtos csiga

2011.01.29. 12:15 - Adria3

Címkék: sajtos sós

Hozzávalók:

tészta

½  kg liszt,

½  csomag sütőpor,

25 dkg margarin,

3 kávéskanál só,

1 pohár tejföl,

2 tojás sárgája,

 

 krém

20 dkg margarin,

20 dkg trappista sajt,

só,

A sütőporos lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, tejföllel és a tojások sárgájával. 4 részre vesszük, egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, amit szintén még elfelezünk (8 db). Közben a margarint a reszelt sajttal habosra keverjük, amit ízlés szerint még sóval ízesíthetünk. Az 1/8 tésztára teszünk a krémből, majd feltekerjük. Ha mindegyikkel készen vagyunk, akkor pár órára hűtőbe tesszük. Utána kb. 4 mm vastagságúra felszeleteljük a 8 db tészta rúdjainkat. Az így kapott sajtos csigáinkat előmelegített sütőben  180-200 fokon megsütjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr232622752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása