Hozzávalók:
tészta
½ kg liszt,
½ csomag sütőpor,
25 dkg margarin,
3 kávéskanál só,
1 pohár tejföl,
2 tojás sárgája,
krém
20 dkg margarin,
20 dkg trappista sajt,
só,
A sütőporos lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, tejföllel és a tojások sárgájával. 4 részre vesszük, egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk, amit szintén még elfelezünk (8 db). Közben a margarint a reszelt sajttal habosra keverjük, amit ízlés szerint még sóval ízesíthetünk. Az 1/8 tésztára teszünk a krémből, majd feltekerjük. Ha mindegyikkel készen vagyunk, akkor pár órára hűtőbe tesszük. Utána kb. 4 mm vastagságúra felszeleteljük a 8 db tészta rúdjainkat. Az így kapott sajtos csigáinkat előmelegített sütőben 180-200 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!