Visitors

A legjobb recept: Mogyorós kacsamell

2010.12.12. 13:46 - Adria3

Címkék: kacsa sherry tojás nélkül

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

4 filézett kacsamell,

15 dkg mogyoró,

5 evőkanál vaj,

1 liter húsleves,

1/2 kg sárgarépa,

só,

bors,

rozmaring,

olívaolaj,

kevés sherry,

8 dkg darált mogyorót elkeverünk a vajjal, és ezzel bekenjük a húst(előtte a húsról eltávolíthatjuk a bőrt). Majd sóval, borssal, rozmaringgal megszórjuk, és olajjal vékonyan megkent tepsiben süssük legalább félórát. A közben elkészített húsléhez hozzáöntünk kb. fél deci sherryt, és összeforraljuk vele. Kevés olajon a répát puhára pároljuk, majd a maradék vágott mogyoróval megszórjuk, és ezt halmozzuk a már majdnem elkészült kacsamellre. Ha megpuhult a kacsamell, akkor az alatta összegyűlt levet hozzáadjuk a sherrys húsléhez, összefőzzük vele, majd ezzel meglocsoljuk az elkészült kacsamelleket.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr602510764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása