Hozzávalók:
4 filézett kacsamell,
15 dkg mogyoró,
5 evőkanál vaj,
1 liter húsleves,
1/2 kg sárgarépa,
só,
bors,
rozmaring,
olívaolaj,
kevés sherry,
8 dkg darált mogyorót elkeverünk a vajjal, és ezzel bekenjük a húst(előtte a húsról eltávolíthatjuk a bőrt). Majd sóval, borssal, rozmaringgal megszórjuk, és olajjal vékonyan megkent tepsiben süssük legalább félórát. A közben elkészített húsléhez hozzáöntünk kb. fél deci sherryt, és összeforraljuk vele. Kevés olajon a répát puhára pároljuk, majd a maradék vágott mogyoróval megszórjuk, és ezt halmozzuk a már majdnem elkészült kacsamellre. Ha megpuhult a kacsamell, akkor az alatta összegyűlt levet hozzáadjuk a sherrys húsléhez, összefőzzük vele, majd ezzel meglocsoljuk az elkészült kacsamelleket.
Jó étvágyat!