Hozzávalók:
80 dkg csirkemell,
20 dkg bacon szalonna,
15 dkg reszelt sajt,
4 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 db tojás,
só,
bors,
petrezselyem,
3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk, és a sajtos masszához adjuk.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük szalonnával, úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába, és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonna csíkokat, a maradék tejföllel kenjük meg, és szórjunk rá a megmaradt sajtot.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt süssük készre. Ekkor fordítsuk ki a formából egy tepsire, majd addig pirítsuk míg a szalonna kap egy kis színt.
Jó étvágyat!