Hozzávalók:
30 dkg gluténmentes liszt,
12 dkg margarin,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg cukor,
2 db. tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló,
Krém:
2-3 db banán,
10-15 dkg kókuszreszelék,
1/2 citrom leve,
vaníliás cukor,
cukor,
esetleg mandula reszelék,
Elkészítjük a tojáspótlóból a tojásokat. Majd kimérjük a többi hozzávalót. A sütőporos, kakaós liszthez adjuk a cukrot a margarint és a tojáspótlókat, ezt összedolgozva egy kakaós tésztát kapunk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd ketté vesszük a tésztát, és kinyújtjuk. A banánokat robotgéppel elpépesítettem, hozzáadtam a citrom levét, a kókuszt és a vaníliás cukrot, ha nem elég édes, akkor tehetünk bele még cukrot is, és ezzel elkeverjük. Egyik lapot egy tepsibe belesimítjuk, majd erre rakjuk a krémet, és a maradék tésztával lefedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!