Visitors

A legjobb recept: Tojásnélküli piskóta II.

2012.08.13. 22:08 - Adria3

Címkék: vega gluténmentes tojás nélkül tej nélkül

 

DSCN2074eper.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

40 dkg gluténmentes liszt,

1 mokkáskanál sütőpor,

1 mokkáskanál szódabikarbóna,

2 evőkanál ecet,

5 evőkanál olaj,

20 dkg cukor,

1 mokkáskanál vaníliáscukor,

1 citrom leve, és reszelt héja,

250 ml víz,

 

A liszthez hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát, és elkeverem. A cukrokat egy tálban az olajjal, ecettel elkeverem. Hozzáadom a citrom héját és levét. Majd felváltva, fokozatosan belekeverem a lisztet és a vizet. Kb. piskóta állagú tésztát kell kapnunk. Majd torta formában, előmelegített sütőben,  kb. 20 percig, 160 fokon megsütöm. Ha kész, akkor, mint a valódi piskótát  használom fel, töltöm stb. Mivel nekem most nem volt időm krémet készíteni, ezért amikor a tésztát megkavartam, akkor beleszeltem 2 nagyobb eper szemet, amivel mutatósabb és kicsit különlegesebb lett. De szerintem más gyümölcsökkel is finom. (Csak nálunk a többi gyümölcs is alig használható az allergia miatt.)

Jó étvágyat!

 

DSCN2083pepe.jpg

 

 

DSCN2073pppp.jpg

 

 

DSCN2071nyers.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr544676192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása