Hozzávalók:
40 dkg gluténmentes liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál ecet,
5 evőkanál olaj,
20 dkg cukor,
1 mokkáskanál vaníliáscukor,
1 citrom leve, és reszelt héja,
250 ml víz,
A liszthez hozzáadom a sütőport és a szódabikarbónát, és elkeverem. A cukrokat egy tálban az olajjal, ecettel elkeverem. Hozzáadom a citrom héját és levét. Majd felváltva, fokozatosan belekeverem a lisztet és a vizet. Kb. piskóta állagú tésztát kell kapnunk. Majd torta formában, előmelegített sütőben, kb. 20 percig, 160 fokon megsütöm. Ha kész, akkor, mint a valódi piskótát használom fel, töltöm stb. Mivel nekem most nem volt időm krémet készíteni, ezért amikor a tésztát megkavartam, akkor beleszeltem 2 nagyobb eper szemet, amivel mutatósabb és kicsit különlegesebb lett. De szerintem más gyümölcsökkel is finom. (Csak nálunk a többi gyümölcs is alig használható az allergia miatt.)
Jó étvágyat!