Hozzávalók:
1 kg darált hús,
1-2 db tojás,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
¼ kg kenyér,
3 mokkáskanál só,
½ mokkáskanál őrölt bors,
zsemlemorzsa,
A kenyeret vízben megáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A húst a kinyomkodott kenyeret és a többi hozzávalót összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. A masszából gombócokat formálunk, amiket a zsemlemorzsában megforgatunk. Majd meleg bő olajban közepes lángon megsütjük őket(tepsiben is süthetjük a sütőben, akkor nem lesz olyan olajos a hús, de előtte mindkét oldalát olajos ecsettel megkenjük, illetve egyszer megforgatjuk a fasírtokat).
Jó étvágyat!