Visitors

Egyszerűen elkészíthető illatosítók

2010.08.28. 21:28 - Adria3

Címkék: lakás természetes illatos ellen moly potpourri

 

Sok ember hangulatát nagyban befolyásolják a különböző illatok amik körül vesznek bennünket. Pár perc alatt elkészíthetjük az alábbi illatosítókat amik felfrissíthetik a lakásunkat. Természetesen a naponta kiszellőztetett lakás az alapja mindennek, és a takarítás illetve a portörlés is elengedhetetlen.

Porszívózás közben kellemes illat fog áradni a géppől, ha a porzsákba kevés mosóport, vagy parfümmel,vagy citrommal átitatott vattacsomót helyezünk.

Ha egy tálba szárított virágokat (potpourrit) teszünk, kellemes illatúvá varázsolhatjuk a hálószobánkat. Jó ötlet, ha a vállfáinkat textilanyaggal bevonjuk, és ezek bélésébe száraz illatos virágokat helyezünk. A hálószobába helyezett potpourri ajánlott tartalma:levendula, rózsaszirom, narancshéj, fahéj, szegfűszeg, citromhéj.

A konyhában keletkező szagokat is semlegesíteni tudjuk potpourri keverékével. Ehhez ajánlott növények:kamilla, rozmaring, kakukkfű,borsmenta, bojtorján, üröm és gilisztaűző varádics keveréke.

Molyok ellen textilzsákba levendulát, vagy szárított narancshéjat tegyünk, és így tegyük a ruháink közé. Szintén jó ötlet ha a ruháink zsebébe pár szem szegfűszeget teszünk.

Hűtőnk szagtalanítását is megoldhatjuk ha egy tálkába sütőport szórunk és ezt helyezzük el a hűtőpolcán, az ugyanis semlegesíti a különböző szagokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepkor.blog.hu/api/trackback/id/tr572255211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása